Tule mukaan toimintaan

Kuka voi osallistua Hyvän mielen pelit ry:n toimintaan?

Hyvän mielen pelit ry:n tarjoamaan työharjoitteluun voi osallistua osatyökykyinen henkilö, jolla on mielenterveysdiagnoosi (F20–F84). Hakijalla tulee olla perustiedot jostain pelikehityksen osa-alueesta. Ks. lisätietoja sivulta usein kysytyt kysymykset.

Yhdistyksen pyörittämiseen varsinaisena jäsenenä voi osallistua kuka tahansa luonnollinen henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen toimintatavat ja -kulttuurin.

Jos haluat tukea toimintaa, katso lisätietoa sivulta yhdistyksen tukeminen.

Työharjoitteluun osallistumisen tavat

1. Jäseneksi liittyminen

Liittymällä yhdistyksen jäseneksi voit osallistua toimintaan oman voinnin mukaan aina, kun sinulle sopii. Ks. tule kuntoutusjäseneksi yhdistykseen. Yhdistyksen jäsenet ovat myös oikeutettuja osallistumaan yhdistyksen kokouksiin, juhliin ja virkistyspäiviin.

2. Työharjoittelu- ja työkokeilusopimus

Hyvän mielen pelit ry:lle voi tulla myös ilman jäsenyyttä työharjoitteluun tai työkokeiluun. Tällöin tehdään normaali työharjoittelu- tai työkokeilusopimus. Työharjoitteluun ja työkokeiluun voi tulla esimerkiksi Kelan ammatillisen kuntoutuksen kautta, jolloin välikätenä voi olla esimerkiksi Verve. Myös muut tavat tulla työharjoitteluun tai työkokeiluun ovat mahdollisia (esim. TE-toimiston kautta, koulun työharjoittelun kautta jne.).

Miten toimin, jos haluan mukaan toimintaan?

Ota meihin yhteyttä ja kerro meille tilanteesi. Järjestämme sinulle haastattelun, jossa selvitetään sopivuuttasi meidän työharjoitteluumme. Pohdimme myös silloin sinulle sopivia työtehtäviä ja selvitämme työharjoittelun reunaehdot, kuten siihen tarvittavat laitteet sekä sopivan harjoitteluajankohdan. Mikäli sopiva työnkuva löytyy ja muutkin asiat ovat kunnossa, työharjoittelu voi alkaa toimipisteessämme sovittuna ajankohtana.

Huomaa, että emme voi varmasti luvata sinulle työharjoittelua yhdistyksellä, vaan sopivuus työharjoitteluun selvitetään aina kunkin hakijan kohdalla erikseen.

Mitä otan mukaan haastatteluun?

Mikäli tulet jotain muuta kuin Kelan ammatillisen kuntoutuksen kautta, tarvitset mukaasi Lääkärinlausunto A:n tai B:n mielen­terveys­ongelmasta (F20–F84).

Lisäksi voit ottaa oman harkinnan mukaan seuraavia asioita mukaan haastatteluun:

  1. CV
  2. Portfolio (vain graafisesti suuntautuneet hakijat)
  3. Tutkintotodistukset (ammattitutkinnot, AMK-tutkinnot ja yliopistotutkinnot)
  4. Koulutodistukset (peruskoulu, lukio, ylioppilaskirjoitukset)

Voit lähettää nämä meille myös sähköpostilla ennen haastattelua. Älä kuitenkaan lähetä meille lääkärinlausuntoa sähköpostilla. Sen esittäminen haastattelussa riittää. Jos et jostain syystä halua esittää meille lääkärinlausuntoasi, sinun tulee hakea meille Kelan ammatillisen kuntoutuksen kautta.