Suomi 100 vuotta -esittelyvideo thaimaalaisille

1.4.2017 – 17.11.2017

Hankkeessa toteutetaan dokumenttielokuvan kaltainen esittelyvideo, jossa Suomea esitellään thain kielellä.

Hankkeen kuvaus

Hankkeessa toteutetaan dokumenttielokuvan kaltainen esittelyvideo, jossa Suomea esitellään thain kielellä. Tavoitteena on tuottaa video, joka innostaa thaimaalaisia tulemaan lomalle Suomeen tai herättää muuten kiinnostusta Suomea, suomalaista kulttuuria ja suomalaisia tuotteita kohtaan. Video on tarkoitus esittää myös Thaimaassa ja näin edistää thaimaalaisten matkailua Suomeen tulevina vuosina. Videon kuvaa ja editoi ryhmä mielenterveyskuntoutujia, jotka näin oppivat uusia työllistämistä edistäviä taitoja kuten ammattilaiskameran käyttöä ja videon editointia ammattimaisilla ohjelmistoilla.

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on sekä lisätä thaimaalaisten turistien mielenkiintoa Suomea ja suomalaisuutta kohtaan että kouluttaa suomalaisia mielenterveyskuntoutujia videokuvauksen ja -editoinnin alalla. Hankkeeseen pyritään osallistamaan 5-15 mielenterveyskuntoutujaa. Hankkeessa mielenterveyskuntoutujat oppivat ainakin seuraavia taitoja, jotka saattavat auttaa heitä työllistymään:

  1. ammattimaisen videokameran käyttö,
  2. videoeditointi ammattimaisella ohjelmistolla,
  3. dokumenttiprojektin suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvät projektinhallintataidot,
  4. web-kehitystaidot videon oman Internet-sivuston kehittämisen kautta.

Lisäksi innostava toiminta voi kuntouttaa mielenterveyskuntoutujia.

Toteutus

Hanke toteutetaan suomalaisten mielenterveyskuntoutujien (Hyvän mielen pelit ry) ja Suomessa asuvien thaimaalaisten (The Finnish Thai Association ry) yhteistyönä. Mielenterveyskuntoutujat vastaavat videon teknisestä puolesta (mm. kuvaus ja editointi) ja thaimaalaiset videon käsikirjoituksesta ja esiintyjien järjestämisestä.

Videon sisältö

Hankkeessa kuvataan mielenkiintoisia kohteita ja ihmisiä Uudellamaalla ja muutamassa muussa paikassa Suomessa, mm. Turussa, Jämsän seudulla sekä Outokummun ja Joensuun seudulla. Videolla esiintyy thaimaalainen esittelijä sekä haastateltavia suomalaisia ja Suomessa asuvia thaimaalaisia. Videon kieli on pääosin thai, mutta haastatteluosuudet ovat joko englanniksi tai suomeksi.

Hanke on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017

Suomi 100 vuotta -esittelyvideo thaimaalaisille on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Katso projektin Suomi Finland 100 -sivu

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, jota vietetään teemansa mukaisesti yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Lue lisää: suomifinland100.fi

Vanistri Tirkkosen My Fabulous Finland -Facebook-sivu

https://www.facebook.com/myfabulousfinland

Lopullinen video

Hankkeen lopullinen video julkaistiin 18.11.2017 YouTubessa.

Huom! Tekstitykset ovat ainoastaan englanninkielellä.

My Fabulous Finland lyhyt trailer-video (lokakuu 2017)

Lokakuussa 2017 YouTubeen laitettiin lyhyt versio koko videosta. Koko video julkaistaan, kun tekstitykset saadaan tehtyä.

Teaser-video

Maaliskuussa 2017 hankkeesta toteutettiin lyhyt teaser-video: