Tule mukaan työharjoitteluun

Kuka voi osallistua Hyvän mielen pelit ry:n tarjoamaan työharjoitteluun?

Hyvän mielen pelit ry:n tarjoamaan työharjoitteluun voi osallistua osatyökykyinen henkilö, jolla on mielenterveysdiagnoosi (F20–F84). Hakijalla tulee olla perustiedot jostain pelikehityksen osa-alueesta. Ks. lisätietoja sivulta usein kysytyt kysymykset.

Mitä harjoittelupaikkoja on tarjolla?

Katso täältä avoimet harjoittelupaikat.

Työharjoitteluun osallistumisen tavat

1. Työharjoittelu-, työkokeilu- tai koulutussopimus

Hyvän mielen pelit ry:lle voi tulla ilman jäsenyyttä työharjoitteluun, työkokeiluun, TET-jaksolle tai työssäoppimisjaksolle. Tällöin tehdään työharjoittelu-, työkokeilu- tai koulutussopimus. Työharjoitteluun voi tulla esimerkiksi TE-toimiston työkokeilun, koulun työharjoittelun tai vakuutusyhtiön työpaikkakuntoutuksen kautta.

2. Jäseneksi liittyminen

Liittymällä yhdistyksen jäseneksi voit osallistua toimintaan oman voinnin mukaan aina, kun sinulle sopii. Ks. tule kuntoutusjäseneksi yhdistykseen. Yhdistyksen jäsenet ovat myös oikeutettuja osallistumaan yhdistyksen kokouksiin, juhliin ja virkistyspäiviin.

Miten toimin, jos haluan mukaan toimintaan?

Ota meihin yhteyttä ja kerro meille tilanteesi. Järjestämme sinulle haastattelun, jossa selvitetään sopivuuttasi meidän työharjoitteluumme. Pohdimme myös silloin sinulle sopivia työtehtäviä ja selvitämme työharjoittelun reunaehdot, kuten siihen tarvittavat laitteet sekä sopivan harjoitteluajankohdan. Mikäli sopiva työnkuva löytyy ja muutkin asiat ovat kunnossa, työharjoittelu voi alkaa sovittuna ajankohtana.

Huomaa, että emme voi varmasti luvata sinulle työharjoittelua yhdistyksellä, vaan sopivuus työharjoitteluun selvitetään aina kunkin hakijan kohdalla erikseen.

Mitä otan mukaan haastatteluun?

Tarvitset mukaasi Lääkärinlausunto A:n tai B:n mielen­terveys­ongelmasta (F20–F84) tai Kela-kortin koodilla YE 112, ellet ole aiemmin esittänyt sitä jo jollekin muulle taholle, esim. Kelalle tai vakuutusyhtiölle.

Lisäksi voit ottaa oman harkinnan mukaan seuraavia asioita mukaan haastatteluun:

  1. CV
  2. Portfolio (vain graafisesti suuntautuneet hakijat)
  3. Tutkintotodistukset (ammattitutkinnot, AMK-tutkinnot ja yliopistotutkinnot)
  4. Koulutodistukset (peruskoulu, lukio, ylioppilaskirjoitukset)

Voit lähettää nämä meille myös sähköpostilla ennen haastattelua. Älä kuitenkaan lähetä meille lääkärinlausuntoa sähköpostilla. Sen tai Kela-kortin esittäminen haastattelussa riittää. Jos et jostain syystä halua esittää meille lääkärinlausuntoasi tai Kela-korttiasi, sinun tulee hakea meille jonkun muun tahon kautta, joka tarkistaa lääkärinlausuntosi, kuten Kelan tai vakuutusyhtiön kautta.