Tule kuntoutus­jäseneksi yhdistykseen

Kuntoutusjäsenyys

Osatyökykyiset henkilöt, joilla on mielenterveysdiagnoosi, voivat hakea Hyvän mielen pelit ry:n kuntoutusjäseneksi. Kuntoutusjäsenellä ei ole yhdistyksen kevät- ja syyskokouksessa äänioikeutta mutta kylläkin läsnäolo- ja puheoikeus.

Kuntoutusjäsenen edut

 1. Tunne ja mieli -lehti etuhintaan 30 € / vuosi (ei pakollinen)
 2. Mielenterveyden keskusliiton jäsenkortti
 3. Ilmainen sisäänpääsy mielenterveysmessuille jäsenkortilla
 4. Puhe- ja läsnäolo-oikeus yhdistyksen kevät- ja syyskokouksissa

Kuntoutusjäseneksi hakeminen

Yhdistyksen kuntoutusjäseneksi voi hakea kuka tahansa osatyökykyinen henkilö, jolla on mielenterveysdiagnoosi (F20–F84) ja joka haluaa osallistua yhdistyksen toimintaan. Liittymishakemus lähetetään kirjallisesti yhdistykselle joko sähköpostitse tai postitse, ks. yhteystiedot. Hyvän mielen pelit ry on päättänyt seuraavat ehdot kuntoutusjäsenille:

 1. Liittymismaksu on 24 euroa.
 2. Vuosimaksu on 24 euroa. Kesken vuoden liittyvät maksavat 2 euroa kultakin täydeltä jäljellä olevalta kuukaudelta. Vuosimaksu suoritetaan aina yhdessä osassa kerran vuodessa ennen seuraavan kalenterikuukauden alkua.

Kuntoutusjäsenyys katsotaan alkaneeksi, kun yhdistyksen hallituksen jäsen on hyväksynyt jäsenhakemuksen. Liittymis- ja vuosimaksun lasku lähetetään sen jälkeen hakijalle hänen toivomallaan tavalla.

Hakemuksen sisältö

Jäsenhakemuksessa tulee mainita seuraavat asiat:

 1. Hakijan nimi
 2. Henkilötunnus
 3. Osoite
 4. Sähköpostiosoite
 5. Puhelinnumero
 6. Laskun lähetystapa (e-lasku, sähköpostilasku vai paperilasku)

Lisäksi sinun tulee käydä esittämässä meille Lääkärinlausunto A tai B, josta käy ilmi hakijan mielenterveysdiagnoosi (F20–F84). Myös Kela-kortin, jossa on koodi YE 112, esittäminen käy lääkärinlausunnon sijasta. Lääkärinlausuntoa ei tarvita, mikäli hakija on ollut aikaisemmin Hyvän mielen pelit ry:llä työharjoittelussa. Emme myöskään kerää lääkärinlausuntoa. Jos et jostain syystä halua esittää meille lääkärinlausuntoasi tai Kela-korttiasi, et voi hakea meille kuntoutusjäseneksi, vaan sinun on haettava varsinaiseksi jäseneksi.

Henkilötietojen käsittely

Henkilötietojen käsittely yhdistyksessä on kuvattu Henkilötietojen käsittely -sivulla.